RSS
 

BFG

Byske Flyfishing Guides

Byske Flyfishing Guides är en fristående firma som drivs av Roger Viklund och Stig Lundgren. En grundläggande tanke med firman var redan från början att som flugfiskare aktivt verka för bevarandet av den vilda Östersjölaxen. Vi har själva fiskat i Byskeälven sedan barnsben och guidar idag personer, grupper, företag och media längs älven. De flesta uppdrag har vi under högsäsongen från slutet av maj tills en bit in i juli. Vi guidar valda delar eller hela älvens sträckning på cirka tio mil från Byske och upp till gränsen mot Norrbotten. Vi har guidat många flugfiskare ifrån andra länder, bland annat från England, Tyskland, Holland, Schweiz, Danmark, Baltikum och Ryssland.

Uppdrag

Ett vanligt uppdrag för oss är en så kallad platsguidning där vi visar ett antal bra fiskeplatser längs en lång sträckning av älven. Vi berättar också hur man bör fiska varje plats för att ha goda chanser att få en lax på kroken. Under en platsguidning får du en mängd tips om flugfisket och blir bättre rustad för att fiska självständigt. Vi brukar bestämma en plats där någon av oss möter kunden och åker med i dennes fordon längs älven. En typisk platsguidning tar ungefär tre timmar. Vi tar också andra uppdrag som till exempel guidning under fiske med eller utan kastinstruktioner. Som regel lånar vi inte ut fiskeredskap men undantag kan göras efter överenskommelse.

Utrustning

När det gäller flugfisket så rekommenderar vi ett flugspö med längden 14 till 15 fot i klass 9/10 till 10/11. Vi säljer inte fiskeutrustning men vi kan bistå med råd om val av utrustning och var den går att införskaffa. Vi upplyser om de regler som gäller för fisket och vi säljer fiskekort. Vi känner Byske så väl att du kan få mängder av andra tips om till exempel var du kan bo, handla, äta och tanka ditt fordon. Vi vill också tipsa alla flugfiskare om filmen Laxsommar vid Byskeälven. I denna film kan man också se skymten av Rogers specialsydda flugfiskevästar i renskinn. De är anpassade för djup vadning i Byskeälven. Mer information om fisket hittar du hos Byskeälvens fiskevårdsområde.

Boende

Det finns många alternativ att bo på i och omkring Byske. Du kan läsa mer om det på denna sida.

Kontakt

Maila eller ring oss för att boka guidning eller för mer information om vad vi kan erbjuda.
>@byskeskomakeri.se (ersätt tecknet > med BFG)

Roger Viklund
070 595 25 55

Stig Lundgren
070 693 84 41

Välkomna till Byskeälven!

  1. Tillbaka till laxen | Byskan

    %Y/%m/%d at %H:%M

    […] Hur hittade du just den här fiskeplatsen? – Jag hade fått tips av Roger. Det svåra när man kommer hit och fiskar första gången är att veta hur man ska köra för att […]